Forberedelser:

  Katten skal være en del av din familie i mange år.

Forbered deg, og sett deg inn i hva som kreves av deg som katteeier før kjøp.

Les infoen og om stell og raseinfo på linkene fra sidemenyen.

NB! Vi forventer at du er godt forberedt før vi selger deg en katt !

VI ønsker kjøpere som vil holde katten på en seriøs måte.  Dvs. å ikke slippe den alene ut der det er fare for trafikk. Eller at den er til sjenanse for andre.

Man skaper lett "kattehatere" ved å la katten bruke andres blomsterbed som toalett. akkurat det skjer om den får gå fritt uten tilsyn.  Ikke alle liker katter...

De første dagene i nytt hjem

Når katten kommer til sitt nye hjem er det best å ha forberedt hjemkomsten før men henter den. Link til nettsider med klatrestativ og annet utstyr lengre nedn på denne siden.

Den første tiden bør katten holdes på ett lite rom. Med kattetoalett, vann og mat tilgjengelig. Det er individuelt hvor lang tid det tar før katten kan ferdes fritt. Den skal være helt fortrolig med familiemedlemene først. Los den så gjennom rom etter rom.

Gå inn til den med jevne mellomrom.  Kos med den, og  lek litt med den. La katten bli vant til familiemedlemmene først. Unngå å ta imot besøkende for å hilse på katten før den har blitt helt husvarm og kjent med familien.

Det er veldig ulikt hvordan katter oppfører seg når de flytter til nytt hjem. Enkelte er fortrolige med en gang. Andre bruker lengere tid. Forsøk likevel å kose med katten. Er den fortsatt redd etter ett par dager kan eier «tvangskose» den. Ta den på fanger hold den godt og ros den mens man klør eller stryker den. Vi har ennå ikke opplevd at en katt som ikke blir tillitsfull mot sine familiemedlemmer.

Likeså er det veldig ulikt hvordan katter aksepterer fremmede mennesker. Enkelte er veldig glad for besøk, andre unngår dem. Gjør aldri noe forsøk på å få katten til å like besøkende den vill unngå. Men respekter dens valg og hold besøkende unna den om den vil være i fred.

IKKE gjør forandringer mht kattens meny den første tiden. Gi den kun foret den er vant til! 

Les denne linken om foring og stell : STELL AV KATTEN DIN

Linker til sider med klatrestativ og annet utstyr:

Stargate (Her er det også lurt å bestille stålkam og karde til katt)

NB: husk å bestill klatrestativ med grove stokker.

Bestevenner !

Bestevenner !

Vi vill også at våre kattungekjøpere holder sine katter forsikret de første årene.

Innhent tilbud fra ulike selskap da prisene varierer mye!

Hvordan reservere, og hva koster en katt?

Noen av kattungene vil de første ukene være under evaluering for videre avl, vi er også interessert i forverter. Ta gjerne kontakt hvis dere er interessert i en spesiell k  

 Kattunger til kos (ev.utstilling) selges i stamtavle 2 (kan ikke avles på) og skal kastreres før de er 6 mnd. De leveres med: kjøpskontrakt, stamtavle, microchip, og helseattest. Kattungepakke følger også med. Katten har fått ormekur og er vaksinert med sin første vaksine. Leveres tidligst 12-14 ukers gammel. 

Ved resservasjon betales en del av kjøpesummen som depositum. Ved salg av to unger til samme familie gis kr.1500,- i rabatt. Ettersom to har så stor glede av hverandre. Sibirkatten er en sosial rase!

NB! Depositum blir selvfølgelig tilbakebetalt om vi av en eller annen grunn ikke kan levere katten. Dersom kjøper angrer seg uten en svært seriøs grunn tilbakebetales ikke depositum.

Del denne siden